dinsdag 23 juli 2013

Oud goud verkopen of toch nog eventjes wachten

Er zijn in Nederland veel mensen die gouden sieraden hebben. Misschien heeft u wel een erfenis ontvangen met veel sieraden, en wilt u deze nu laten omsmelten en er geld voor innen. Veel mensen zitten met de vraag of dit nu het goede moment is om het goud in te wisselen. De prijs is namelijk recentelijk wat ingezakt. Lees nu de reden van deze inzakking in het onderstaande artikel.

Beleggen in goud is voor mensen die de banken wantrouwen een uitstekende optie. In een korte periode is de prijs voor een grammetje goud een stuk gestegen. Een behoorlijke groep mensen hebben een prettig gevoel bij de waardevastheid van goud. Er is een behoorlijke prijsdaling geweest in de waarde van het edelmetaal dit afgelopen jaar.

Een grote groep consumenten beginnen geïnteresseerd te raken in het edelmetaal. In China zijn verschillende beleggers die voor deze daling verantwoordelijk kunnen worden gehouden. In April zijn door een bepaalde producent 2 keer meer sieraden gemaakt dan de maand daarvoor. Het is dus logisch dat de prijs hierdoor aanzienlijk daalt. Gouden sieraden worden steeds vaker verkocht en ingeruild voor cash geld, maar daar is deze daling niet aan toe te schrijven. Het is dus niet zo dat mensen die hun oud goud verkopen ineens massaal zijn gaan inwisselen en dat daardoor de prijs is gedaald. Er zijn in de afgelopen jaren wel steeds meer mensen over de brug gekomen met hun oude goud, maar niet genoeg om een dergelijke prijsdaling te realiseren.

Mensen die graag willens beleggen in goud, doen dat eigenlijk altijd in papieren. Ze hebben door een bepaalde papiertje goud in hun bezit. Ze handelen dus niet fysiek in goud, zoals overigens wel mogelijk is. Als je wilt gaan investeren in fysiek goud, dan zijn er uiteraard wel mogelijkheden te vinden. Meerdere mogelijkheden zijn er zelfs beschikbaar. Zo heb je de mogelijkheid om een goudstaaf te kopen. Op het internet is er veel informatie over te vinden. Het keurmerk op goudstaven van LBMA verzekerd jou ervan dat je echt goud aanschaft. Koop dit soort goud wel altijd in bij een betrouwbare dealer die je eventueel nog kan adviseren.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten